strona główna
  • Informacje prasowe
  • Multimedia
  • Kontakt dla mediów
  • Kontakt dla klientów
  • Wirtualne zwiedzanie
  • O nas
  • Szukaj
  • Aktualności
  • Informacje produktowe
  • Informacje korporacyjne
  • Społeczna odpowiedzialność
  • Rozwój sieci
  • Biedronka, Halicka Gdynia
  • Biedronka w The Warsaw Hub
strona główna
Szukaj
  • Informacje prasowe
  • Aktualności
  • Informacje produktowe
  • Informacje korporacyjne
  • Społeczna odpowiedzialność
  • Rozwój sieci
  • Multimedia
  • Kontakt dla mediów
  • Kontakt dla klientów
  • Wirtualne zwiedzanie
  • O nas
Obserwuj nas
Share

Subscribe

Let's stay in touch!

Subscribe

Informacje korporacyjne

Wędliny z Biedronki nagrodzone w konkursie. „Wielkanoc Mięsne Święta – Polska Tradycja” 2012

02.04.2012

W zaszczytnym gronie produktów szczególnie polecanych na wielkanocne stoły znalazły się wędliny z Biedronki. Boczek rolowany i boczek wędzony, produkowane dla sieci Biedronka, zostały nagrodzone w VI edycji Ogólnopolskich Wielkanocnych Konkursów Wędliniarskich „Wielkanoc Mięsne Święta – Polska Tradycja”, które odbyły się 9 marca br. na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. Boczek rolowany został laureatem II miejsca w kategorii „wędzonka parzona”. Wśród „wędzonek surowych” wyróżnienie zdobył boczek wędzony z Biedronki, a wśród kiełbas - biała, która otrzymała wyróżnienie w kategorii kiełbas świątecznych białych.

Uroczyste ogłoszenie listy nagrodzonych produktów konkursu „Wielkanoc Mięsne Święta – Polska Tradycja” odbyło się 23 marca br. w Poznaniu w trakcie IV Ogólnopolskiego Spotkania Wielkanocnego Rzeźników i Wędliniarzy.
Cieszę się, że jury Ogólnopolskich Wielkanocnych Konkursów Wędliniarskich doceniło wysoką jakość i tradycyjny smak boczków z Biedronki. Święta Wielkanocne są dla Polaków wydarzeniem szczególnym i dlatego naszym celem jest przygotowanie takich produktów, które trafiając na wielkanocne stoły urzekną wszystkich niepowtarzalnym smakiem i najwyższą jakością. Do takich należą oba nagrodzone produkty – mówi Alicja Koleśnik, Dyrektor Handlowy sieci Biedronka.
W tegorocznej edycji konkursu udział wzięło około 30 producentów, którzy zgłosili do rywalizacji m.in. szynki i wędzonki parzone oraz surowe, kiełbasy świąteczne, a także wędzonki i kiełbasy drobiowe. Wyroby oceniane były w 10 kategoriach. Komisji Konkursowej przewodniczył prof. dr. hab. Włodzimierz Dolaty.
Ogólnopolskie Wielkanocne Konkursy Wędliniarskie „Wielkanoc Mięsne Święta – Polska Tradycja” mają na celu promocję tradycyjnej polskiej żywności i jej walorów smakowych oraz wyłonienie najlepszych wytwórców, produkujących wyroby z przestrzeganiem najwyższych zasad technologii produktów tradycyjnych. Pomysłodawcami inicjatywy są: Polska Federacja Branży Mięsnej i Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, Wielkopolska Izba Rzemieślnicza, Związek Rzemiosła Polskiego oraz Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu. Przedsięwzięciu patronuje Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz marszałkowie poszczególnych regionów.
Biuro prasowe sieci Biedronka
+48 696 77 22 13
media@biedronka.com

Download as

PDF
DOCX

Share

Czytaj więcej
Informacje korporacyjne
Biedronka liderem odpowiedzialności, różnorodności i strategii cenowych
26.05.2023
Informacje korporacyjne
Biedronka otwiera sezon na… pracę wakacyjną
17.05.2023
Informacje korporacyjne
Biedronka docenia pracowników... trzynastozgłoskowcem
11.04.2023
Obserwuj nas
Strona główna
Biuro Prasowe
AktualnościInformacje produktoweInformacje korporacyjneSpołeczna odpowiedzialnośćRozwój sieci
Kontakt dla mediów Kontakt dla klientówMultimediaO nas
GDPR Clause