Home Link" target="_blank">Home
Facebook Link" target="_blank">
  • Press Releases
  • Multimedia
  • Contact For Media
  • Contact For Clients Link" target="_blank">Contact For Clients
  • Virtual Tour
  • About Us Link" target="_blank">About Us
  • Search
  • Informacje produktowe
  • Informacje korporacyjne
  • Społeczna odpowiedzialność
  • Rozwój sieci
  • Biedronka, Halicka Gdynia
  • Biedronka w The Warsaw Hub
Home
Search
  • Press Releases
  • Informacje produktowe
  • Informacje korporacyjne
  • Społeczna odpowiedzialność
  • Rozwój sieci
  • Multimedia
  • Contact For Media
  • Contact For Clients Link" target="_blank">Contact For Clients
  • Virtual Tour
  • About Us Link" target="_blank">About Us
Follow Us
Facebook Link" target="_blank">
Share

Subscribe

Let's stay in touch!
Informacje korporacyjne

Wędliny z Biedronki nagrodzone w konkursie. „Wielkanoc Mięsne Święta – Polska Tradycja” 2012

02.04.2012

W zaszczytnym gronie produktów szczególnie polecanych na wielkanocne stoły znalazły się wędliny z Biedronki. Boczek rolowany i boczek wędzony, produkowane dla sieci Biedronka, zostały nagrodzone w VI edycji Ogólnopolskich Wielkanocnych Konkursów Wędliniarskich „Wielkanoc Mięsne Święta – Polska Tradycja”, które odbyły się 9 marca br. na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. Boczek rolowany został laureatem II miejsca w kategorii „wędzonka parzona”. Wśród „wędzonek surowych” wyróżnienie zdobył boczek wędzony z Biedronki, a wśród kiełbas - biała, która otrzymała wyróżnienie w kategorii kiełbas świątecznych białych.

Uroczyste ogłoszenie listy nagrodzonych produktów konkursu „Wielkanoc Mięsne Święta – Polska Tradycja” odbyło się 23 marca br. w Poznaniu w trakcie IV Ogólnopolskiego Spotkania Wielkanocnego Rzeźników i Wędliniarzy.
Cieszę się, że jury Ogólnopolskich Wielkanocnych Konkursów Wędliniarskich doceniło wysoką jakość i tradycyjny smak boczków z Biedronki. Święta Wielkanocne są dla Polaków wydarzeniem szczególnym i dlatego naszym celem jest przygotowanie takich produktów, które trafiając na wielkanocne stoły urzekną wszystkich niepowtarzalnym smakiem i najwyższą jakością. Do takich należą oba nagrodzone produkty – mówi Alicja Koleśnik, Dyrektor Handlowy sieci Biedronka.
W tegorocznej edycji konkursu udział wzięło około 30 producentów, którzy zgłosili do rywalizacji m.in. szynki i wędzonki parzone oraz surowe, kiełbasy świąteczne, a także wędzonki i kiełbasy drobiowe. Wyroby oceniane były w 10 kategoriach. Komisji Konkursowej przewodniczył prof. dr. hab. Włodzimierz Dolaty.
Ogólnopolskie Wielkanocne Konkursy Wędliniarskie „Wielkanoc Mięsne Święta – Polska Tradycja” mają na celu promocję tradycyjnej polskiej żywności i jej walorów smakowych oraz wyłonienie najlepszych wytwórców, produkujących wyroby z przestrzeganiem najwyższych zasad technologii produktów tradycyjnych. Pomysłodawcami inicjatywy są: Polska Federacja Branży Mięsnej i Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, Wielkopolska Izba Rzemieślnicza, Związek Rzemiosła Polskiego oraz Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu. Przedsięwzięciu patronuje Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz marszałkowie poszczególnych regionów.
Biuro prasowe sieci Biedronka
+48 696 77 22 13
media@biedronka.com

Download as

PDF
DOCX

Share

Read More
Informacje korporacyjne
Biedronka gotowa na wakacje! W niedzielę 29 czerwca sklepy czynne co najmniej do 23:30
27.06.2025
Informacje korporacyjne
Biedronka na fali – sklepy otwarte przez całą dobę
24.06.2025
Informacje korporacyjne
Jeronimo Martins i Biedronka otwierają drzwi do kariery
18.06.2025
Follow Us
Facebook Link" target="_blank">
Home
Newsroom
Informacje produktoweInformacje korporacyjneSpołeczna odpowiedzialnośćRozwój sieci
Contact For MediaContact For Clients Link" target="_blank">Contact For ClientsMultimediaAbout Us Link" target="_blank">About Us
GDPR Clause