Home Link" target="_blank">Home
Facebook Link" target="_blank">
  • Press Releases
  • Multimedia
  • Contact For Media
  • Contact For Clients Link" target="_blank">Contact For Clients
  • Virtual Tour
  • About Us Link" target="_blank">About Us
  • Search
  • Informacje produktowe
  • Informacje korporacyjne
  • Społeczna odpowiedzialność
  • Rozwój sieci
  • Biedronka, Halicka Gdynia
  • Biedronka w The Warsaw Hub
Home
Search
  • Press Releases
  • Informacje produktowe
  • Informacje korporacyjne
  • Społeczna odpowiedzialność
  • Rozwój sieci
  • Multimedia
  • Contact For Media
  • Contact For Clients Link" target="_blank">Contact For Clients
  • Virtual Tour
  • About Us Link" target="_blank">About Us
Follow Us
Facebook Link" target="_blank">
Share

Subscribe

Let's stay in touch!
Informacje korporacyjne

Hiszpańska kuchnia bez tajemnic

28.08.2012

Pod koniec wakacji, w sklepach sieci Biedronka, rozpocznie się kolejna edycja kulinarnych podróży po krajach Europy. Od 29 sierpnia do 26 września br. klienci Biedronki będą mieli okazję poznać najpopularniejsze, winiarskie regiony Hiszpanii oraz przysmaki iberyjskiej kuchni.

- Kulinarne podróże po kuchniach świata są już tradycją w sklepach Biedronki i cieszą sie wielką popularnością wśród naszych klientów. Tym razem chcemy zaprezentować bogactwo kuchni słonecznej Hiszpanii i pokazać, że z produktów kupionych w sieci Biedronka można wyczarować najbardziej wykwitne iberyjskie dania – mówi Alicja Koleśnik, Dyrektor handlowy sieci Biedronka.
Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów hiszpańskiej kuchni są tapas - niewielkie przekąski, typowe dla każdej hiszpańskiej restauracji czy winiarni. To zimne lub ciepłe przekąski, które mogą stanowić przystawkę, a nawet zastąpić główny posiłek. Dostępne w sieci Biedronka sery Stary Olęder i Gran Capitán czy też kiełbasa Fuet będą doskonale sprawdzać się w roli tapas. Ich znakomitym uzupełnieniem mogą być chrupiące grzanki Panecillos.
Bazą do wielu hiszpańskich dań może być dostępny w sklepach Biedronki gulasz wołowy oraz polędwiczka wieprzowa Kraina Mięsa. Z kolei szlachetny okoń morski przywoła najlepsze smaki krajów basenu Morza Śródziemnego.
Uzupełnieniem hiszpańskiego stołu mogą być dostępne w trakcie kulinarnego festiwalu melony ulubionej przez Hiszpanów odmiany „Piel de sapo“.
Hiszpanie nie wyobrażają sobie jedzenia bez wina. Dlatego bogatą, hiszpanską ofertę kulinarną w Biedronce uzupełniać będą znakomite hiszpańskie trunki. W ich wyborze pomogą rady eksperta Tomasza Koleckiego-Majewicza, trzykrotnego Mistrza Polski Sommelierów.
Z okazji festiwalu hiszpańskiej kuchni w sieci sklepów Biedronka wydany został okolicznościowy folder, w którym znalazła się nie tylko oferta hiszpańskich przysmaków i win, ale także przepisy, które pozwolą stworzyć najlepsze smaki Hiszpanii we własnej kuchni. Okoń morski z szynką, jajka flamenco, to tylko niektóre z receptur przygotowanych specjalnie dla klientów Biedronki, które pozwolą wyczarować tamtejsze, regionalne dania we własnej kuchni.
Informacje na temat kolejnych, specjalnych ofert win w Biedronce można znaleźć
w newsletterach, dostępnych po wypełnieniu formularza na stronie www.biedronka.pl/wina
Biuro prasowe sieci Biedronka
+48 696 77 22 13
media@biedronka.com

Download as

PDF
DOCX

Share

Read More
Informacje korporacyjne
Biedronka otwiera się na długo przed weekendem
16.06.2025
Informacje korporacyjne
Jak niedziela lub poniedziałek to... Biedronka Home
03.06.2025
Informacje korporacyjne
Biedronka gotowa na owocne wakacje
29.05.2025
Follow Us
Facebook Link" target="_blank">
Home
Newsroom
Informacje produktoweInformacje korporacyjneSpołeczna odpowiedzialnośćRozwój sieci
Contact For MediaContact For Clients Link" target="_blank">Contact For ClientsMultimediaAbout Us Link" target="_blank">About Us
GDPR Clause