Home Link" target="_blank">Home
Facebook Link" target="_blank">
  • Press Releases
  • Multimedia
  • Contact For Media
  • Contact For Clients Link" target="_blank">Contact For Clients
  • Virtual Tour
  • About Us Link" target="_blank">About Us
  • Search
  • Informacje produktowe
  • Informacje korporacyjne
  • Społeczna odpowiedzialność
  • Rozwój sieci
  • Biedronka, Halicka Gdynia
  • Biedronka w The Warsaw Hub
Home
Search
  • Press Releases
  • Informacje produktowe
  • Informacje korporacyjne
  • Społeczna odpowiedzialność
  • Rozwój sieci
  • Multimedia
  • Contact For Media
  • Contact For Clients Link" target="_blank">Contact For Clients
  • Virtual Tour
  • About Us Link" target="_blank">About Us
Follow Us
Facebook Link" target="_blank">
Share

Subscribe

Let's stay in touch!
Informacje korporacyjne

Biedronka proponuje bogaty wybór ryb w świątecznej ofercie

10.12.2015

Sieć Biedronka zachęca swoich klientów do konsumpcji ryb. W ramach aktualnej oferty świątecznej, prezentowanej w folderach „Więcej świątecznych przysmaków” i „Więcej świątecznych pyszności”, zaoferowała bogaty wybór ryb świeżych i mrożonych oraz przetworów rybnych.

Sieć Biedronka, wsłuchując się w głosy ekspertów oraz wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, proponuje klientom na Święta różnorodne ryby oraz przetwory rybne. W ofercie, prezentowanej w dwóch dedykowanych folderach, znalazły się m.in. świeży filet z suma bez skóry oraz świeży filet z tołpygi bez skóry. Te słodkowodne ryby o wyrazistym smaku idealnie sprawdzą się jako baza zup rybnych. Spośród ryb słonowodnych sieć proponuje świeżego łososia atlantyckiego, świeże filety z dorsza ze skórą, mrożone filety z dorsza czarnego oraz mrożone filety z sandacza ze skórą.

Tradycyjnie przed Świętami w sprzedaży nie zabraknie karpia od najlepszych polskich dostawców. Od 17 grudnia dostępny będzie filet z karpia, a dzień później
do sprzedaży trafią również karp patroszony oraz płaty z karpia.
Wśród świątecznych propozycji znalazły się także śledzie w różnych postaciach, m.in. marynowane filety śledziowe, filety śledziowe w oleju korzenne a’la matjas, tusze śledziowe w zalewie octowej czy sałatka śledziowa w buraczkach. Dostępne będą także: ryba po grecku, karp w galarecie czy figurki rybne w świątecznych kształtach.
Specjaliści od żywienia zalecają, aby przynajmniej 2-3 razy w tygodniu spożywać ryby. Podkreślają, że mięso ryb jest bogate w wiele cennych składników mineralnych i witamin, zaś samo białko ryb jest równie wartościowe jak białko pochodzenia zwierzęcego.
– Ryby morskie dostarczają jodu, fluoru, potasu i witaminy D. Ich mięso charakteryzuje wysoka zawartość selenu wykazującego działanie przeciwnowotworowe i przeciwmiażdżycowe. Zwłaszcza morskie gatunki są głównym i bezpośrednim źródłem korzystnie działających kwasów tłuszczowych z grupy omega-3. Ilość białka w mięsie ryb świeżych waha się od 6 do 19 g w zależności od gatunku, a jego przyswajalność jest bardzo wysoka i wynosi aż 97% – podkreśla
dr n. med. Agnieszka Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia.
Aktualne informacje o ofercie sklepów można znaleźć na stronie internetowej www.biedronka.pl.
Biuro prasowe sieci Biedronka
+48 696 77 22 13
media@biedronka.com

Download as

PDF
DOCX

Share

Read More
Informacje korporacyjne
Biedronka walczy o zdrowotny rekord
14.05.2025
Informacje korporacyjne
Automaty DHL już przy co drugiej Biedronce w Polsce
05.05.2025
Informacje korporacyjne
Majówkowy maraton zakupowy z Biedronką
28.04.2025
Follow Us
Facebook Link" target="_blank">
Home
Newsroom
Informacje produktoweInformacje korporacyjneSpołeczna odpowiedzialnośćRozwój sieci
Contact For MediaContact For Clients Link" target="_blank">Contact For ClientsMultimediaAbout Us Link" target="_blank">About Us
GDPR Clause