Home Link" target="_blank">Home
Facebook Link" target="_blank">
  • Press Releases
  • Multimedia
  • Contact For Media
  • Contact For Clients Link" target="_blank">Contact For Clients
  • Virtual Tour
  • About Us Link" target="_blank">About Us
  • Search
  • Informacje produktowe
  • Informacje korporacyjne
  • Społeczna odpowiedzialność
  • Rozwój sieci
  • Biedronka, Halicka Gdynia
  • Biedronka w The Warsaw Hub
Home
Search
  • Press Releases
  • Informacje produktowe
  • Informacje korporacyjne
  • Społeczna odpowiedzialność
  • Rozwój sieci
  • Multimedia
  • Contact For Media
  • Contact For Clients Link" target="_blank">Contact For Clients
  • Virtual Tour
  • About Us Link" target="_blank">About Us
Follow Us
Facebook Link" target="_blank">
Share

Subscribe

Let's stay in touch!
Informacje produktowe

W 24 godz. od połowu do gotowej wysyłki - specjalna oferta świeżego pstrąga tęczowego łososiowego w Biedronce

01.02.2017

W ramach kolejnej odsłony akcji „Ryby są o mega”, prowadzonej wspólnie z IŻŻ, Biedronka promuje obecnie pstrąga tęczowego łososiowego w płatach Marinero. Jest on aktualnie dostępny w szczególnie atrakcyjnej cenie 2,69 zł/100g, obowiązującej od 2 do 8 lutego br. Pstrągi tęczowe łososiowe oferowane w Biedronce są w ciągu jednego dnia: schładzane tuż po połowie, hermetycznie pakowane i przygotowywane do wysyłki do sieci. Dzięki temu procesowi zachowują wyjątkową świeżość.

Długoterminowa współpraca Biedronki z polskimi dostawcami pozwala udoskonalać procesy logistyczne i skracać terminy dostawy produktów, co przekłada się na ich świeżość i jakość. Pstrąg tęczowy odławiany jest ze zbiorników lub hodowli położonych w pobliżu zakładu produkcyjnego. Ryba jest schładzana tuż po połowie do temp. 0 - 3°C i transportowana do zakładu produkcyjnego, gdzie po odpowiedniej selekcji surowca, w ciągu ok. 4 godz. podlega ręcznemu patroszeniu i płatowaniu. Następnie ryba zostaje hermetycznie zapakowana w atmosferze ochronnej MAP. Kolejne 8 godz. to dalsze wychładzanie i przygotowanie ryby do wysyłki do sieci. Tym samym cały etap produkcji - połów, selekcja, patroszenie, płatowanie, pakowanie oraz przygotowanie ryby - nie zajmuje więcej niż 24 godz.
Biedronka systematycznie rozszerza swoją ofertę ryb i wraz z Instytutem Żywności i Żywienia aktywnie promuje ich konsumpcję w ramach kampanii „Ryby są o mega w Biedronce”. Obecnie w ofercie świeżych ryb zawierających kwasy Omega 3 są obok pstrąga tęczowego takie ryby jak: łosoś norweski świeży filet, tołpyga filet oraz śledź tusza.
Eksperci IŻŻ podkreślają znaczenie ryb w diecie dla zdrowego serca. Według dr n. med. Agnieszki Jarosz, eksperta Instytutu Żywności i Żywienia: „Ryby, zwłaszcza morskie, stanowią unikalne źródło, przyczyniających się do prawidłowego funkcjonowania serca i układu krążenia, kwasów EPA i DHA z rodziny Omega 3. Nasz organizm nie jest w stanie samodzielnie ich wytworzyć”.   
Aktualne informacje o ofercie ryb dostępnych w sieci sklepów Biedronka można znaleźć na stronie internetowej www.biedronka.pl.
Biuro prasowe sieci Biedronka
+48 696 77 22 13
media@biedronka.com

Download as

PDF
DOCX

Share

Read More
Informacje produktowe
Biedronka wchodzi na kolejny rynek
07.04.2025
Informacje produktowe
Biedronka rozkwita na Dzień Kobiet
07.03.2025
Informacje produktowe
Pączkowy zawrót głowy w Biedronce - od klasyki po dubajską finezję
27.02.2025
Follow Us
Facebook Link" target="_blank">
Home
Newsroom
Informacje produktoweInformacje korporacyjneSpołeczna odpowiedzialnośćRozwój sieci
Contact For MediaContact For Clients Link" target="_blank">Contact For ClientsMultimediaAbout Us Link" target="_blank">About Us
GDPR Clause