Wielkopolski gzik, lubelski forszmak czy kaczka po krakowsku to tylko mały przedsmak tego, jak rozmaita i smakowita jest kulinarna mapa Polski. Od 13 lutego br. Biedronka podkreśla wyjątkowość każdego z regionów kraju, dzięki nowej ofercie kuchni lokalnej „Zjedzaj Polskę”.
W Biedronce cenimy to, co lokalne: nasze sklepy zaopatrujemy w wędliny, sery, owoce i warzywa, które kupujemy od lokalnych, polskich producentów. Dlatego też wiemy, jak interesująca i różnorodna kulinarnie jest Polska. Teraz dzięki ofercie „Zjedzaj Polskę” nasi klienci zwiedzą kulinarną mapę kraju i poznają przysmaki kuchni kaszubskiej, galicyjskiej, mazowieckiej, wielkopolskiej, mazurskiej czy kresowej. Być może ta podróż ze smakiem pozwoli im także poznać lepiej potrawy z ich własnego regionu
Jarosław Stefańczyk, dyrektor kategorii w sieci Biedronka