Trzecia franczyzowa placówka sieci Biedronka wystartowała 27 maja w miejscowości Kruklanki koło Giżycka. Została wyposażona nie tylko w ekologiczne rozwiązania, ale także w tradycyjną ladę ze świeżym mięsem, wędlinami i serami na wagę. Z okazji otwarcia, sieć Biedronka przygotowała wiele atrakcyjnych promocji. Z jej oferty ucieszą się nie tylko okoliczni mieszkańcy, ale także turyści tłumnie odwiedzający Mazury w letnim sezonie.
Franczyzę w Biedronce cechuje przede wszystkim elastyczność i przyjazny model współpracy. Oferta skierowana jest zarówno do osób z doświadczeniem w handlu ale również do tych, którzy tę przygodę zaczynają. Dzięki franczyzie sieć otwiera się na współpracę z lokalnymi przedsiębiorcami, najlepiej znającymi potrzeby swoich bliskich sąsiadów oraz mieszkańców, w tym przypadku również turystów odwiedzających Kruklanki.
Ewa Micińska, dyrektor ds. rozwoju biznesu w sieci Biedronka