Home Link" target="_blank">Home
Facebook Link" target="_blank">
  • Press Releases
  • Multimedia
  • Contact For Media
  • Contact For Clients Link" target="_blank">Contact For Clients
  • Virtual Tour
  • About Us Link" target="_blank">About Us
  • Search
  • Informacje produktowe
  • Informacje korporacyjne
  • Społeczna odpowiedzialność
  • Rozwój sieci
  • Biedronka, Halicka Gdynia
  • Biedronka w The Warsaw Hub
Home
Search
  • Press Releases
  • Informacje produktowe
  • Informacje korporacyjne
  • Społeczna odpowiedzialność
  • Rozwój sieci
  • Multimedia
  • Contact For Media
  • Contact For Clients Link" target="_blank">Contact For Clients
  • Virtual Tour
  • About Us Link" target="_blank">About Us
Follow Us
Facebook Link" target="_blank">
Share

Subscribe

Let's stay in touch!
Informacje korporacyjne

Francuskie przysmaki na półkach Biedronki

25.04.2012

Kulinarne podróże po krajach Europy stały się już tradycją w Biedronce. Od 26 kwietnia br., we wszystkich sklepach sieci, rusza kolejna edycja kulinarnego festiwalu. Tym razem odwiedzimy kraj nazywany kolebką sztuki kulinarnej, czyli Francję. Na klientów Biedronki czekają najwyższej jakości wyśmienite sery oraz inne przysmaki francuskiej kuchni.

- Biedronka słynie przede wszystkim z polskich, naturalnych produktów najwyższej jakości. Polska kuchnia jest doskonała, ale staramy się przybliżać naszym klientom także najlepsze produkty i potrawy kuchni innych regionów świata, które mogą zainspirować do kulinarnych eksperymentów – mówi Alicja Koleśnik, Dyrektor handlowy sieci Biedronka.
Jedną z wizytówek francuskiej kuchni są sery, produkowane tam w kilkuset rodzajach. Prawdziwa uczta czeka amatorów serów pleśniowych, którzy w Biedronce będą mieli okazję spróbować m.in. sera Coeur de Bleu wytwarzanego w Riom-čs-Montagnes w Normandii. Kulinarne niespodzianki czekają także na koneserów serów twardych. Subtelny, owocowy aromat oraz łagodny, lekko orzechowy smak to cechy charakterystyczne sera Mimolette, produkowanego we Flandrii i Normandii. Na półkach Biedronki znajdziemy także doskonały ser Meule de Campagne.
Nic tak nie wydobywa smaku serów, jak wykwintne francuskie wino.
W wyborze odpowiednich do dań win, klientom Biedronki, pomogą rady eksperta Tomasza Koleckiego-Majewicza, trzykrotnego Mistrza Polski Sommelierów, zawarte w folderze.
W przyrządzaniu potraw francuskiej kuchni pomocne będą przepisy przygotowane z okazji kulinarnego festiwalu Biedronki. Kurczak po prowansalsku czy też tarta z porami i serem pleśniowym przywołają najlepsze smaki Francji.
Informacje na temat kolejnych, specjalnych ofert win w Biedronce można znaleźć w newsletterach, dostępnych po wypełnieniu formularza na stronie www.biedronka.pl/wina.
Biuro prasowe sieci Biedronka
+48 696 77 22 13
media@biedronka.com

Download as

PDF
DOCX

Share

Read More
Informacje korporacyjne
Biedronka walczy o zdrowotny rekord
14.05.2025
Informacje korporacyjne
Automaty DHL już przy co drugiej Biedronce w Polsce
05.05.2025
Informacje korporacyjne
Majówkowy maraton zakupowy z Biedronką
28.04.2025
Follow Us
Facebook Link" target="_blank">
Home
Newsroom
Informacje produktoweInformacje korporacyjneSpołeczna odpowiedzialnośćRozwój sieci
Contact For MediaContact For Clients Link" target="_blank">Contact For ClientsMultimediaAbout Us Link" target="_blank">About Us
GDPR Clause